Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka zimowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron pół opakowania
pierś z kurczaka
kukurydza pół puszki
papryka żółta
włoszczyzna mrożona
pieczarki 15dag
ser żółty 20dag
sos beszamelowy
szynka 15dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka zimowa

Makaron ugotować al dente. Pierś oczyścić i pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju, oprószyć przyprawą do kurczaka, dodać posiekane pieczarki i szynkę w kosteczce. Calość trzymać na małym ogniu, dorzucić kukurydzę osączoną z zalewy i pokrojoną paprykę oraz garść mrożonej włoszczyzny. Całość dusić. Doprawić kucharkiem i mieloną słodką papryką. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Wymieszać mięso z warzywami i makaron. Polać beszamelem i posypać startym serem. Zapiec w 200stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Atomówka 06.02.2012 18:08
warto dodac jeszcze papryke
edi 05.02.2012 18:10
Wygląda bardzo apetycznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak