Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekińska z rzodkiewkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 6 liści
rzodkiewki 1 pęczek
bazylia świeża
sól
pieprz
cytryna 2 plstry

Przepis i sposób przygotowania na: Pekińska z rzodkiewkami

Kroki postępowania

1
Liście kapusty pekińskiej umyć, jeśli są środkowe niekoniecznie, potem kroimy je w cienkie paski. Rzodkiewki umyć i oczyścić pokroić na małe kawałeczki, łączymy ją z pekińską, pieprzymy i solimy
Krok 1 - Pekińska z rzodkiewkami foto
2
Dodajemy porwane listki bazylii. Składniki mieszamy ze sobą
Krok 2 - Pekińska z rzodkiewkami foto
3
polewamy oliwą i skrapiamy sokiem z cytryny oraz przyprawiamy do smaku, mieszamy teraz dokładnie składniki
Krok 3 - Pekińska z rzodkiewkami foto
4
Podajemy schłodzona po przygotowaniu
Krok 4 - Pekińska z rzodkiewkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 07.03.2012 15:43
dobre mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak