Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królowa śniegu

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1.5 szklanka
jaja 5 sztuk
margaryna 1.5 kostki
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Krem:
mleko 0.5 litra
żółtko jajek 5 sztuk
kakao 1 łyżeczka
margaryna 1.5 kostki
cukier 6 łyżek
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
rodzynki 2 łyżki
Piana:
białko 5 sztuk
cukier puder 20 dag
Kwas cytrynowy Prymat
czekolada gorzka 1 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: Królowa śniegu

Białka ubij, dodaj stopioną margarynę, żółtka, pół szklanki wody i resztę składników, połącz. Upiecz ciasto. Ostudź, przekrój na pół. Krem: z żółtek, cukru, mleka oraz mąki pszennej i ziemniaczanej ugotuj budyń. Zimny utrzyj z margaryną. Dodaj połowę czekolady i rodzynki, połącz. Piana: białka ubij na parze, dodaj cukier i kwasek. Jedno ciasto posmaruj kremem, nakryj drugim, rozłóż pianę. Posyp resztą czekolady. Schłodź.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak