Sposób przygotowania

Brukselkę oczyszczamy, płuczemy, odcinamy końcówki i wierzchnie liście. Cebulę obieramy i drobno siekamy. W rondelku rozgrzewamy masło i wrzucamy cebulę. Oprószamy solą i często mieszając podsmażamy aż będzie szklista. Następnie dodajemy brukselkę, chwilkę podsmażamy i zalewamy gorącym bulionem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru. Dusimy ok. 15-20 min. Gdy brukselka bedzie miękka dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką. Przed podaniem dekorujemy natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    szkoda, że nie ma zdjęcia
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pomysłowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !