Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mieszane gołąbki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała
ryż brązowy woreczek
mięso mielone 0,5 kg
smalec
koncentrat pomidorowy
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
ryż biały woreczek (długoziarnisty)

Przepis i sposób przygotowania na: Mieszane gołąbki

Kapustę ugotować w dużym garnku(wyciąć wcześniej kaczan).Ostudzić i oddzielić liście(żyłki odciąć). Mięso wymieszać z ugotowanym ryżem (ryż brązowy powinien się dłużej gotować),doprawić solą i pieprzem.Farszem napełniać liście,zawijać. W garnku ułożyć na spód liście kapusty,na to układać ciasno gołąbki,dodać koncentrat pomidorowy,łyżkę smalcu(planta),liść,ziele i zalać wodą(tak by zakryć gołąbki).Dusić pod pokrywką,ewentualnie doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak