Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowa rozkosz

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada mleczna 2 tabliczki
czekolada biała 1 tabliczka
masło 100 gram
cukier brązowy 2/3 szklanki
jajko 2 sztuki
sól 1 szczypta
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
mąka 1 i 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowa rozkosz

Kroki postępowania

1
Czekoladę mleczną roztopić z masłem w kąpieli wodnej.
Krok 1 - Czekoladowa rozkosz foto
2
Jajka ubić, dosypać cukier i ubijać, aż masa zgęstnieje, a cukier się rozpuści.
Krok 2 - Czekoladowa rozkosz foto
3
Roztopioną, przestudzoną czekoladę dodać do jajek i mieszać, aż wszystko się połączy.
Krok 3 - Czekoladowa rozkosz foto
4
Białą czekoladę drobno pokroić.
Krok 4 - Czekoladowa rozkosz foto
5
Do masy jajeczno-czekoladowej dodać sól, proszek do pieczenia, mąkę i białą czekoladę, dokładnie wymieszać.
Krok 5 - Czekoladowa rozkosz foto
6
Na wysmarowaną blaszkę kłaść za pomocą łyżeczki porcje ciasta.
Krok 6 - Czekoladowa rozkosz foto
7
Piec w 180 stopniach przez ok. 15 minut.
Krok 7 - Czekoladowa rozkosz foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 30.04.2013 22:10
Porozkoszowałabym się takim ciasteczkiem.
Iwona56 25.09.2012 11:20
ciekawie wyglądają
Izabela/bella81 19.04.2012 10:53
świetne
sara1 25.03.2012 10:42
ale fajny przepis
Ada-Gaba 26.02.2012 13:39
pyszniutkie
Mati13 05.02.2012 10:47
smaczne ciasteczka
BernadettaP 05.02.2012 10:04
Rewelacyjne !
ziutula
ziutula 05.02.2012 01:18
jak skorupka u żółwia i do tego pysznie słodka...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak