Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z warzywami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 40 dag
smalec 5 dag
marchew 15 dag
pietruszka 10 dag
seler 15 dag
cebula 10 dag
por 1 szt
groszek zielony 10 dag
mąka 1 łyżeczka
sól do smaku
zielenina
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z warzywami

Mięso pokrajać w kostkę i zrumienić na tłuszczu. Pod koniec dodać pokrajaną drobno cebulę, podlać wodą (szklanka) i poddusić. tak przygotowane wieczorem mięso wystudzić i odstawić do lodówki. Następnego dnia obrać warzywa, umyć, pokrajać w słupki lub zetrzeć na tarce o dużych otworach, dodać do mięsa i udusić do miękkości ok. 20 min. Potrawę podprawić zasmażką. Pod koniec duszenia można dodać obrane ze skórki i pokrajane w krążki 2-3 pomidory.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 02.07.2012 23:03
smaczny!!!
adam1f 10.06.2012 00:39
dobry
Betka 07.05.2012 19:00
rewelacja;)
Katarzyna56 23.04.2012 13:02
musi być pyszny!
motyl 10.04.2012 10:22
smaczny
aacaac 11.02.2012 11:26
super
gacopierz23 07.02.2012 20:26
smaczna wersja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak