Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś kaczki z pestkami granatu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kaczki 2 szt.
granat 1 szt.
wino czerwone 1/2 szklanki
olej 2 łyżki
masło 2 łyżki
sól
tymianek 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: pierś kaczki z pestkami granatu

Mięso umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem i tymiankiem. Odstaw do lodówki na 2 godz. Obsmaż na maśle z olejem. Wstaw do piekarnika i piecz 15020 min. w temp. 180 stopni.
Na tłuszcz ze smażenia wlej wino, gotuj 5 min. Dodaj pestki granatu, zagotuj. Przed podaniem polej mięso sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IrenaM 05.04.2012 23:26
ciekawe z tymi pestkami :)
aga130982 01.04.2012 14:16
mniam mniam
eli82 25.03.2012 18:35
ciekawe
Tatli 25.03.2012 14:25
mniam, pycha.. uwielbiam kurczaka, a jeszcze w połączeniu z granatem..
bercik1 18.03.2012 22:14
Mmmm, fajne połączenie.
AGNIESZKA103 18.03.2012 10:06
mmm uwielbiam dania z owocami
Grażyna13 17.03.2012 13:21
Super danie :)
Krystyna32 15.03.2012 17:30
extra
aginaa 21.02.2012 13:24
wspaniale
anja3107 21.02.2012 10:38
smaczne
foczka-ks 04.02.2012 23:42
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak