Sposób przygotowania

Czosnek przeciśnij przez praskę, rozetrzyj z solą, dodaj imbir, chili, pieprz i utłuczony w moździerzu anyż. Wymieszaj z miodem, sokiem z cytryny, sosem sojowym i 2 łyżkami oleju.
Skrzydełka umyj, osusz. Posmaruj przygotowanym sosem, przykryj i odstaw na godz. do lodówki.
Piekarnik rozgrzej do temp. 180 stopni. Na blasze z rusztem ułóż skrzydełka, polej sosem, który spłynął na dno miski. Piecz ok. 30 min., odwróć i piecz 10-15 min, aż druga strona się zrumieni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    lubię skrzydełka
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    super
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Lubię takie skrzydełka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !