Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cordon Bleu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
szynka gotowana 4 plastry
jajko
olej 4 łyżki
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
ser żółty 4 (twardy)

Przepis i sposób przygotowania na: Cordon Bleu

Piersi umyć, podzielić na połówki i rozbić na dość duże kotlety. Na każdy kotlet położyć plaster szynki i sera. Złożyć kotlety na pół brzeg zlepić odrobiną białka. Posolić. Mąkę wymieszać z przyprawami. Każdy kotlet panierować w mące, roztrzepanym jajku i na koniec w bułce tartej. Smażyć na oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak