Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć dodać cukier puder , cukier waniliowy oraz żółtka i całość utrzeć na jednolitą masę.Dodać mleko,mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i całość dokładnie wymieszać lub zmiksować mikserem.Białka ubić na sztywno z szczyptą soli dodać do masy i delikatnie wymieszać.Ciasto przełożyć do tortownicy posmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką.Na wierzchu ułożyć dowolne owoce.Jabłka,gruszki,śliwki itp.Piec w 180 st do suchego patyczka.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    fajny przepis szczególnie do wykorzystania latem jak jest dużo owoców
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Warto zrobić takie ciasto.
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    lubię szybkie przepisy, Twój jest interesuj acy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !