Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek migdałowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 15 dag
masło 15 dag
cukier 15 dag
mąka pszenna 20 dag
żółtko jajek 4 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
białko 4 szt
migdały połówki 50 gr

Przepis i sposób przygotowania na: Placek migdałowy

Masło utrzeć z cukrem dodać żółtka i dalej ucierać.Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać.Na koniec dodać zmielone w maszynce do orzechów migdał,wymieszać.Białka ubić na sztywno z szczyptą soli i połączyć z masą.Ciasto wylać do tortownicy wysmarowanej i oprószonej mąką.Na wierzchu ułożyć migdały połówki.Piec w 180 st do suchego patyczka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 17.07.2012 10:52
dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak