Sposób przygotowania

Umytą i oczyszczoną fasolkę ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru. Gdy będzie miękka, odcedzić, ostudzić i pokrajać strąki na kawałki długości 2 cm. cebulę pokrajać w drobną kostkę. Składniki połączyć. Olej rozmieszać z musztardą i sosem oblać sałatkę. Do takiej sałatki można dodać starte na tarce o dużych otworach jabłko lub drobno pokrajany ogórek kwaszony; można ją sporządzić z fasolki świeżej lub konserwowej.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    pyszna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię fasolkę..
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    OO Z MUSZTARDĄ.. HMM
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    najbardziej lubię szparagówkę z bułką tartą:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    Smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    warto spróbować bo w takim wydaniu fasolki nie jadłam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    smaczna fasolka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !