Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie po cygańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 2 sztuki
olej 1/3 szklanki
korniszony 3 sztuki
ketchup pikantny 2 łyżki
cukier do smaku
pomido
sól do smaku
pieprz do smaku
śledzie w oleju 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie po cygańsku

Cebule pokroić w cienkie piórka, sparzyć wrzątkiem na sicie.. Cebule przelać zimną wodą, odsączyć.
Przygotować sos:
Olej połączyć z ketchupem, dodać sól pieprz i cukier do smaku, wymieszać.
Śledzie odsączyć z zalewy i pokroić na małe kawałki. Ułożyć je na półmisku na wierzch położyć cebulkę oraz ogórki pokrojone w kostkę.Całość zalać sosem.
Odstawić do lodówki na 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak