Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola z boczkiem i kiełbasą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 60 dag
boczek 15 dag
kiełbasa 10 dag
cebula 1 szt
tłuszcz 1 łyżka
mąka 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola z boczkiem i kiełbasą

Fasolę umyć i namoczyć na kilka godzin w przegotowanej letniej wodzie. Następnie ugotować w tej samej wodzie z dodatkiem pokrajanego w kostkę boczku. Do miękkiej fasoli dodać drobno pokrajaną kiełbasę. Posiekaną cebulę podsmażyć w tłuszczu, dodać mąkę i zasmażką doprawić potrawę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 18.06.2012 21:27
pycha!!!
IrenaM 21.05.2012 23:47
fajne na obiadek
Rybciia 21.05.2012 09:46
smaczne danie :-)
bgs1984 07.05.2012 13:14
mniam
marzenciak1985 07.05.2012 13:11
mniam
kamyk 18.04.2012 11:20
pycha
smakowita 22.03.2012 22:48
bardzo dobre danie ,
ziutula
ziutula 14.03.2012 22:40
smaczne danie..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak