Sposób przygotowania

Naleśniki powinno ich dać 30 sztuk.
Wbić całe jajka, dodać śmietanę, sól, mleko, wodę, olej. Miksować, dodać mąkę.(jak będzie za gęste dodać wody albo mleka).
Piec cienkie naleśniki na patelni o średnicy 24cm.

Przygotować farsz:
Boczek pokroić i podsmażyc na oleju, dodąć pokrojoną wcześniej cebule, podmażyć dodąć grzyby( pieczarki lub leśne) pokrojone drobno i smażyć jeszcze 10 min.Doprawić do smaku.
przestudzić farsz.
na brzegu naleśnika położyć łyżkę farszy i plasterek sera topionego. Zwinąć kroket.
Przygotować panierkę jak do schabowego:)
Podsmażyć na oleju na złoty kolor.
Smacznego:P

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    robię często
  • 0
    original
    Opublikowano

    matesko

    apetycznie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !