Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krokiety z grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
jajko 8 sztuk
śmietana kwaśna 2 łyżki
sól 1 łyżeczka
mleko 0,5 litra
woda 0,5 litra
grzyby 2 kg
bocze 10 dag
cebula 2 sztuki
serki topione w plastrach 30 sztuk
olej 4 łyżki
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
jajko do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: krokiety z grzybami

Naleśniki powinno ich dać 30 sztuk.
Wbić całe jajka, dodać śmietanę, sól, mleko, wodę, olej. Miksować, dodać mąkę.(jak będzie za gęste dodać wody albo mleka).
Piec cienkie naleśniki na patelni o średnicy 24cm.

Przygotować farsz:
Boczek pokroić i podsmażyc na oleju, dodąć pokrojoną wcześniej cebule, podmażyć dodąć grzyby( pieczarki lub leśne) pokrojone drobno i smażyć jeszcze 10 min.Doprawić do smaku.
przestudzić farsz.
na brzegu naleśnika położyć łyżkę farszy i plasterek sera topionego. Zwinąć kroket.
Przygotować panierkę jak do schabowego:)
Podsmażyć na oleju na złoty kolor.
Smacznego:P

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 18.09.2012 09:28
apetycznie wyglądają
staropolanka5 04.02.2012 23:49
robię często

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak