Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki zapiekane z jajami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
jaja 4 szt
śmietana lub mleko 1 szkl
tłuszcz 5 dag
posiekana zielenina 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki zapiekane z jajami

Ugotowane ziemniaki obrać, pokrajać w krążki, umyte jaja wbić do garnuszka, roztrzepać lekko widelcem, wymieszać ze śmietaną lub mlekiem. Rondel lub prodiż wysmarować tłuszczem i ułożyć w nim ziemniaki, posypując każdą warstwę zieleniną, oprószyć solą i pieprzem. Po napełnieniu rondla lub prodiżu zalać całość mieszaniną jaj i śmietany oraz zapiec ok.30 minut przez temp. 180 stopni C. Podawać z duszonymi grzybami lub sałatką warzywną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 22.05.2012 20:47
super
marzenciak1985 07.05.2012 13:11
mniam
kamyk 04.05.2012 21:06
fajne danie
Gosia20 22.04.2012 20:25
zrobimy :)
smakowita 22.03.2012 22:51
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak