Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt mandarynkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mandarynki 2-3 sztk
masło 175 g
cukier 175 g
jajko 3 sztk
mąka 175 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
migdały mielone 3 łyżki
śmietana 18 proc 3 łyzki
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt mandarynkowy

Zetrzeć skórkę z mandarynek i zmiksowac ją z cukrem, a nastepnie utrzeć wszystko z masłem. Stopniowo dodawać do masy po 1 jajku. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, migdały i śmietanę. Wszystko dokładnie wymieszać. Przelać do foremki wysmarowanej masłem i piec ok.1 godz. w temp. 180 stopni. Ciasto można polać lukrem utartym z cukru pudru i soku z mandarynek. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 19.02.2012 18:13
smaczny i delikatny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak