Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wołowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 20 dag
śmietana 18 proc 10 dag
ogórki konserwowe 2
cebule 2
pieczarki 3
musztarda 1 łyżka
czosnek 3 ząbki
mąka 1 łyżka
olej 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wołowe

Wołowinę rozbić, posmarować musztardą wymieszaną z roztwartym czosnkiem, solą i pieprzem. Na środku ułożyć kawałek ogórka, cebuli i papryki. Wołowinę zawinąć nitką. Obsypać mąką, podsmażyć na patelni. Włożyć do naczynia żaroodpornego. Pozostałą cebulę, paprykę, pieczarki podsmażyć na patelni, przesypać do naczynia, podlać wodą, doprawić. Dusić pok. 1,5 godziny. Na końcu dodać śmietanę. Powstałym sosem polać zrazy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak