Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada w sosie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szponder cielęcy 1,5 kg
marchewki 3
jabłka 2
seler 1/2
zielona papryka 1/2
żółta papryka 1/2
por 1/3
szczypiorek
kukurydza minikolby Smak 3 kolby
olej
sól
pieprz
piwo jasne 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada w sosie

Z mięsa usunąć kości. Natrzeć przyprawami. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Paprykę oczyścić, pokroić na kawałki. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce. Por umyć, pokroić w krążki. Por, paprykę, posiekany szczypiorek, kukurydzę i jabłka wymieszać, przyprawić solą, ułożyć na mięsie, zrolować, obwiązać sznurkiem. Seler i marchewkę oczyścić, opłukać, zetrzeć na tarce. Mięso podsmażyć na oleju, włożyć do brytfanny, obłożyć warzywami. Brytfannę z roladą wstawić do gorącego piekarnika. Piec ok. 30 minut w temp. 180 stopni C. Po tym czasie pieczeń podlać piwem. Piec jeszcze ok. 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak