Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MARYNATA DO MIĘSA !

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda DO SMAKU
sól DO SMAKU
Sól czosnkowa jodowana Prymat DO SMAKU
Liść laurowy suszony Prymat DO SMAKU
ziele angielskie DO SMAKU

Przepis i sposób przygotowania na: MARYNATA DO MIĘSA !

Z WYŻEJ WYMIENIONYCH SKŁADNIKÓW PRZYGOTOWUJEMY ZALEWĘ. NA 1 LITR WODY DODAJEMY 2 ŁYŻKI SOLI I 1 ŁYŻECZKĘ SOLI CZOSNKOWEJ. DOBRZE MIESZAMY ABY ROZPUŚCIŁA SIĘ SÓL. DODAJEMY W ZALEŻNOŚCI OD ILOŚCI WODY LIŚĆ LAUROWY I ZIELE ANGIELSKIE. DO TAK PRZYGOTOWANEJ MARYNATY WKŁADAMY MIĘSO I MOCZY W NIEJ 3 DNI W CHŁODNYM MIEJSCU.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 31.03.2013 13:58
ciekawy przepis chętnie z niego skorzystam
[email protected] 12.03.2013 21:03
3 dni?sporo,musze sprobowac
Bernadeta 22.02.2013 08:11
fajna
kamyk 28.05.2012 13:54
oj pyszne mięsko jest z takiej marynaty
Anna152 13.05.2012 11:10
fajna
Aneta41 27.04.2012 08:19
super
berys18 30.03.2012 10:36
fajny pomysł
berys18 30.03.2012 10:36
fajny pomysł
Dorian 04.03.2012 10:17
aromatyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak