Sposób przygotowania

Mięso z części przedniej, przerośnięte ścięgnistą tkanką, lekko zbić, obrumienić na tłuszczu, dodać cebulę, osolić i podlać niewielką ilością wody. Dusić na małym ogniu pod przykryciem lub po podduszeniu wstawić do dogotowywacza. Gdy będzie miękkie, wyjąć, pokrajać na porcje, sos podprawić śmietaną z mąką, zagotować. Mięso przygotowane na dzień przed podaniem należy pozostawić w sosie niepodprawionym.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    paula99926

    ja też lubię pieczenie
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !