Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pana kotta truskawkowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremówka 500 ml
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
kisiel truskawkowy 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżeczek
cukier puder 5 dag
truskawki 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pana kotta truskawkowa

Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Odstawić do ostygnięcia. Śmietanę kremówkę wymieszać z cukrem pudrem i podgrzać na ogniu. Następnie dodać żelatynę, a na koniec galaretkę w proszku. Wymieszać. Przelać do foremek. Odstawić do lodówki na ok. 3 godziny. Następnie po tym czasie przygotować kisiel. Truskawki przemleć w blenderze. Wlać do kisielu i wymieszać. Śmietanę wyjąć z foremek (przytrzymać w gorącej wodzie naczynie przez ok. 10 sekund, a następnie wyłożyć). Wylać na nie odrobinę kisielu wymieszanego z truskawkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 28.10.2013 14:33
lubię takie desery
PaniMISIOWA 21.04.2013 12:46
apetyczny deser
plocia 04.04.2012 19:31
smaczna niespodzianka
pioge7 01.04.2012 09:23
przepysznie wygląda :D
malaczarna23 21.03.2012 08:35
pycha
senninha 09.02.2012 19:49
wygląda zabójczo! :) dosłownie i w przenośni :) ale z pewnością pycha!
gosia47-47 05.02.2012 10:02
pychotka :D
Emilia22 04.02.2012 18:08
świetny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak