Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa francuska

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1,5 l
mięso 50 dag
włoszczyzna 25 dag
cebula 4 szt
masło lub margaryna 2 dag
ser ementaler 15 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa francuska

Zupę należy gotować w dwóch garnkach. W jednym z nich gotuję się rosół z mięsa i włoszczyzny, w drugim zaś w małej ilości wody pokrojoną w kostkę i lekko uprzednio podsmażoną na maśle lub margarynę cebulę. Gdy rosół będzie ugotowany, przecedzić go, dodać wraz z jej wywarem oraz pokrojony w dużą kostkę ser. Zupę doprawić solą, pieprzem i ewentualnie cukrem. Zupę ponownie podgrzać, a następnie wstawić na kilka minut do gorącego piekarnika. Podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 11.09.2012 19:08
pyszna
Katarzyna40 09.09.2012 17:26
pycha!!
Marta1986 07.07.2012 00:04
super
adam1f 22.06.2012 03:26
dobra
ben-ka 16.05.2012 11:19
dawno nie robiłam zupy cebulowej czas to nadrobić.
bgs1984 07.05.2012 13:14
mniam
Dorian 24.04.2012 08:03
pycha
ziutula
ziutula 20.03.2012 23:27
smacznie..
marzenciak1985 03.03.2012 15:12
super przepis:)
marzenciak1985 03.03.2012 15:12
super przepis:)
rutynka 26.02.2012 13:57
smaczna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak