Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 50 dag
cebula biała 1 sztuka
czosnek 4 ząbki
sól 1 łyżeczka
pieprz do smaku
cukier kryształ 1 łyżka
ocet 10 % 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony

Kroki postępowania

1
Buraki obrać i pokroić
Krok 1 - Barszcz czerwony foto
2
Buraki zalej przegotowaną letnią wodą
Krok 2 - Barszcz czerwony foto
3
dodaj obraną cebule, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, cukier, sól ocet wymieszaj
Krok 3 - Barszcz czerwony foto
4
przykryj naczynie lekko uchylając pokrywkę, pozostawić 4 dni.
Krok 4 - Barszcz czerwony foto
5
Następnie dodać bazę na której będzie barszcz i krótko zagotować przyprawić do smaku.
Krok 5 - Barszcz czerwony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 16.10.2013 00:03
moja ulubiona zupka
Beata23 07.04.2013 12:52
pyszny taki barszczyk
Maniek2 24.02.2013 09:13
super
Dorian 19.11.2012 07:59
lubie bardzo barszczyk
m1monika 09.09.2012 15:33
uwielbiam :-)
caralajna 27.08.2012 17:53
lubię tą zupę
IKrakowianka 12.07.2012 21:06
uwielbiam taki barszczyk
Rybciia 24.04.2012 13:32
to moja ulubiona zupa!!!!
Grazyna0211 01.04.2012 17:29
ja też
Wacław 15.03.2012 09:19
bardzo lubię
MAR3STA 13.03.2012 17:49
domowy najlepszy
tomek18 06.03.2012 15:08
pyszna zupka
kuklik 28.02.2012 12:07
rewelacja
Mariusz10 21.02.2012 18:54
smaczny
Ada-Gaba 19.02.2012 11:55
mój ulubiony
jeta72 18.02.2012 17:54
ja też uwielbiam :-)
Ewelina38 05.02.2012 20:42
uwielbiam taki barszczyk :)
kate.500 04.02.2012 21:34
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak