Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini schabowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 kg
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mini schabowe

Mięso myjemy, osuszamy i porcjujemy na niewielkie plastry. Następnie lekko rozbijamy. Jajko roztrzepujemy z przyprawami . kotleciki panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak