Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Najpierw należy wyrobić ciasto: Robimy zaczyn z drożdży, 2 łyżek cukru, pół szklanki mleka i 2 łyżek mąki. Trzeba to dobrze rozetrzeć i zostawić w ciepłym miejscu pod przykryciem. trzeba zaczekać aż zaczyn wyrośnie. W międzyczasie należy zrobić masę: mak sparzyć wrzątkiem, jak wystygnie i napęcznieje odcedzić i dwukrotnie zmielić. Dodać do niego roztopione 100 gram masła, wbić 2 jajka, dodać 20 dag cukru, 2 łyżki miodu, cukier waniliowy ,bakalie i wszystko dobrze wymieszać. gdy masa jest już gotowa odstawiamy ją i zajmujemy się przygotowaniem ciasta.


Komentarze

  • 4
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    pyszne! :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Nie jadłam jeszcze takich, ale chętnie bym posmakowała.
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    apetyczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    edi

    Przypominają mi święta:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    świetne!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    Święta już za nami, ale makówki piękne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    mniammm
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    smaczne
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    miałam okazję sprobowac, choc u mnie sie tego nie robi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !