Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowe z migdałami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
miód 3 łyżki
margaryna 1,5 kost
jajko 2 szt
Soda oczyszczona Prymat 1,5 łyżeczki
mąka 3 szkl
cukier 1 szkl niepełna
masa
masa krówka 1 opak
śmietana kremówka 0,5 l
galaretka cytrynowa 1 opak
płatki migdałowe 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowe z migdałami

Margarynę posiekać z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z sodą, jajko i miód, zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 2 części. Brytfannę do pieczenia wyłożyć papierem pergaminowym, wysmarować tłuszczem, wyłożyć pierwszą część ciasta, włożyć do piekarnika piec w 180 stop około 20 minut. Tak samo postąpić z drugą połową ciasta. MASA Galaretkę rozpuścić w 0,5 szkl gotowanej wody, wymieszać, odstawić do lekkiego stężenia. Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Do ubitej śmietany stopniowo po łyżce dodawać stężałą galaretkę dalej ubijać. Masę krówkę lekko podgrzać w puszce w gotowanej wodzie, aby się lepiej rozsmarowała. Na pierwszą część ciasta wyłożyć masę śmietanową. Przykryć drugą częścią ciasta. Na wierzch ciasta wyłożyć masę krówka, nożem na masie zrobić krateczkę, posypać płatkami migdałowymi

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak