Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, wysypać na stolnicę, zrobić wgłębienie, dodać pokrojone masło, posiekać z mąką. Następnie dodać śmietanę, proszek,żółtka, cukier puder i cukier waniliowy. Składniki połączyć, zagnieść ciasto. Brytfannę do pieczenia wysmarować tłuszczem, wyłożyć ciasto. Piec w 180 stop.przez ok.35 minut. Ciasto wyjąć , ostudzić. KREM Mleko skondensowane podzielić na 2 porcje, jedną większą, drugą mniejszą. Do mniejszej porcji dodać kakao. Obie porcje mleka ubić na sztywno. Na ciasto wyłożyć połowę pianki białej, na tą piankę wyłożyć piankę z kakao, i znów piankę białą. Wierzch udekorować schłodzoną polewą czekoladową

Komentarze

  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    o. nie wiedziałam, że mleko skondensowane można ubić, człowiek uczy się całe życie. Ciacho wygląda apetycznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    zapowiada się bardzo smacznie;):)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    wygląda świetnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !