Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kabaczka i kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek 300 g
kapusta kiszona 250 g
miód 3 łyżki
masło 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kabaczka i kapusty

Kabaczka obrać, wydrążyć środek, pokroić na cienkie paseczki. Kapustę kwaszoną odcisnąć z kwasu, drobno pokroić. Do rondla wlać 3 łyżki miodu, dodać pokrojonego kabaczka, poddusić. Następnie dodać kapustę kiszoną, sól i pieprz. Do wymieszanych warzyw dodajemy 1 łyżkę masła, dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak