Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik bez sera

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

smietana 18% 1 litr
białko 6
cukier 1 szklanka
budynie śmietnkowe bez cukru 2

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik bez sera

Kroki postępowania

1
ciasto:
szklanka cukru
3 szklanki maki
6 zółtek
kostka margaryny
2 łyzeczki proszku do pieczenia

Ze składników na ciasto zagniatamy jednolite ciasto, które dzielimy na 2 części z czego jedna jest nieco większa od drugiej. Większą część wałkujemy i wykładamy na blaszke, a mniejszą wkładamy do zamrażalnika.
Krok 1 - Sernik bez sera foto
2
Białka ubiamy ze szklanką cukru na sztywno, następnie dodajemy budynie i delikatnie mieszamy, na samym końcu stopniowo dodajemy smietane i ciągle mieszamy
Krok 2 - Sernik bez sera foto
3
Mase 'serową' wylewamy na ciasto.
Krok 3 - Sernik bez sera foto
4
Zamrożoną część ciasta ucieramy na grubych oczkach i posypujemy na śmietanowej masie
Krok 4 - Sernik bez sera foto
5
Ciasto wstawiamy do piekarnika i pieczemy 50 minut w temp 180*
Krok 5 - Sernik bez sera foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 22.01.2013 09:52
koniecznie spróbuję :) lubię ciasta z budyniem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak