Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesiotr nadziewany w galarecie

2.0
(10)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jesiotr 1 sztuka
filet z dowolnej ryby 1 sztuka
łosoś wędzony plastry 3 plastry
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
cebula 2 sztuki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Wywar:
włoszczyzna
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarna
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 ziaren
Żelatyna wieprzowa Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Jesiotr nadziewany w galarecie

Z oporządzonego jesiotra odcinamy głowę i zdejmujemy skórę uważając aby jej nie uszkodzić. Wyjęte mięso obieramy z ości.

Cebulę szatkujemy, przesmażamy i mielimy wraz z obranym mięsem i filetem. Do masy dodajemy jajka, bułkę i doprawiamy do smaku. Masą napełniamy rybę, kładąc w środek plastry łososia. Napełnioną rybę spinamy wykałaczkami zawijamy ciasno w lnianą ścierkę.

Do wody dodajemy włoszczyznę, przyprawy i rybę gotujemy godzinę na bardzo wolnym ogniu , studzimy w wywarze. Ostudzoną, odwiniętą rybę kroimy w plastry i układamy na paterze. Litr wywaru zagotować i rozpuścić żelatynę, ostudzić i zalać rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 09.03.2014 20:34
Bardzo eleganckie danie.
Ada-Gaba 14.11.2013 13:39
podane jak w dobrej restauracji, brawo
Ania67 12.10.2013 20:09
apetycznie wygląda
pajbek 22.09.2013 16:36
Smacznie na tym półmisku :-)
barbara11561 05.06.2013 18:04
bardzo chętnie bym skosztowała:)
Dorota59 25.10.2012 08:29
wygląda prześlicznie
Mariusz10 19.06.2012 17:12
znakomita ryba
Malinka 18.06.2012 09:36
Robi wrażenie!!!
Grazyna0211 13.04.2012 10:58
jesiotra nigdy nie jadłam ale danie prezentuje się świetnie
Anna152 03.04.2012 08:57
extra
owca441 14.03.2012 17:44
pyszności
eduszo
eduszo 14.02.2012 17:35
Na medal rybka.
MAR3STA 12.02.2012 14:49
zachwycające danie
alaaa 08.02.2012 16:40
ślicznie podany
misia53 07.02.2012 14:37
jakie wystawne danie.....
ben-ka 07.02.2012 12:05
pięknie to zrobiłaś.
traktorek 05.02.2012 19:35
efektowne
teresa18 04.02.2012 16:01
rybka na medal
M-W 04.02.2012 15:17
super rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak