Sposób przygotowania

Z oporządzonego jesiotra odcinamy głowę i zdejmujemy skórę uważając aby jej nie uszkodzić. Wyjęte mięso obieramy z ości. Cebulę szatkujemy, przesmażamy i mielimy wraz z obranym miensem i filetem. Do masy dodajemy jajka, bułkę i doprawiamy do smaku. Masą napełniamy rybę, kładąc w środek plastry łososia. Napełnioną rybę spinamy wykałaczkami zawijamy ciasno w lnianą ścierkę . Do wody dodajemy włoszczyznę, przyprawy i rybę gotujemy godzinę na bardzo wolnym ogniu , studzimy w wywarze. Ostudzoną , odwiniętą rybę kroimy w plastry i układamy na paterze, Litr wywaru zagotować i rozpuścić żelatynę, ostudzić i zalac rybę .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    M-W

    super rybka
  • 3
    original
    Opublikowano

    teresa18

    rybka na medal
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    efektowne
  • 4
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pięknie to zrobiłaś.
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    jakie wystawne danie.....
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ślicznie podany
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    zachwycające danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Na medal rybka.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    jesiotra nigdy nie jadłam ale danie prezentuje się świetnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Robi wrażenie!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    znakomita ryba
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    wygląda prześlicznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo chętnie bym skosztowała:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Smacznie na tym półmisku :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    apetycznie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    podane jak w dobrej restauracji, brawo
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Bardzo eleganckie danie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !