Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1\\2 l
mąka 1 szkl
jajko 2 szt
sól, pieprz
FARSZ;Szpinak 500 gram
jogurt naturalny 150 ml
150-200g pieczarek
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
margaryna 1 łyżka
jajko ugotowane na twardo 3 szt.
ser żółty 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki ze szpinakiem

wszystkie składniki mieszamy razem w wysokiej misce mikserem po otrzymaniu jednolitej konsystencji smażymy najlepiej na margarynie średniej grubości placki
FARSZ;szpinak i pieczarki drobno siekamy,lekko doprawiamy solą i pieprzem i smażymy osobno na margarynie Ugotowane jajka i ser kroimy w kosteczki Niewielki kawałek sera zcieramy na tartce do posypania na wierzchu.Do szpinaku dodajemy usmażone pieczarki jajka ser jogurt i mieszamy wszystko razem podgrzewajac na wolnym ogniu tak aby ser sie rozpuscił.Na koniec farsz doprawiamy do smaku.Nakładamy na usmazone placki i scisle zawijamy.Tak przygotowane nalesniki podgrzewamy w piekarniku przez 5-10 minut.Przed podaniem posypuiemy startym żółtym serem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak