Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salatka z ryzowym makaronem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 glowka
groszek 1 puszka
kukurydza 1 puszka
papryka czerwona 1/2
makaron ryżowy 1/3 opakowania
ogórki kiszone 4
majonez 1 słoiczek
pomidory 2
sól
pieprz
olej 1 lyzeczka
fasola 1 puszka
papryka żółta 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: Salatka z ryzowym makaronem

Makaron gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Do gotującego się makaronu ryżowego dodajemy łyżeczkę oleju, żeby makaron nie zlepił się. Po ugotowaniu makaron odcedzamy. Kapustę pekińską oczyszczamy, a następnie szatkujemy. Paprykę czerwoną oraz żółtą myjemy, wycinamy ze środka gniazda nasionek, a następnie kroimy w kostkę. Ogórki kiszone kroimy również w kostkę. Fasolę czerwoną, kukurydzę oraz groszek z puszki odcedzamy. Pomidory dokładnie myjemy, obieramy ze skórki, a później kroimy w kostkę. Wszystkie te składniki bardzo dokładnie mieszamy, a następnie dodajemy do tego majonez oraz sałatkę doprawiamy do smaku pieprzem oraz solą według własnego uznania. Całość bardzo dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 05.02.2012 10:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak