Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta rybna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wędzona makrela 30 dag
majonez 4 lyzki
jajko 2
ogórki kiszone 2
szczypiorek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta rybna

Makrelę wędzoną obieramy ze skóry, oczyszczamy, a następnie rozdrabniamy za pomocą widelca. Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie, żeby później lepiej obierało się je ze skorupki. Ugotowane jajka studzimy i obieramy ze skorupki, a następnie jeszcze przemywamy wodą, żeby nigdzie przypadkiem nie została skorupka. Obrane jajka trzemy na tarce o małych oczkach. Ogórki kiszone kroimy na bardzo drobną kosteczkę. Szczypiorek myjemy, bardzo drobno siekamy. Wszystkie te składniki bardzo dokładnie łączymy ze sobą. Do tych składników dodajemy majonez, a później pastę doprawiamy jeszcze do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i bardzo dobrze mieszamy. Pasą smarujemy kanapki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia20 30.04.2012 11:31
aj też tak lubię do kanapki :)
jozefinach 22.03.2012 09:34
Lubię domowe pasty.
pioge7 05.02.2012 10:22
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak