Sposób przygotowania

Makrelę wędzoną obieramy ze skóry, oczyszczamy, a następnie rozdrabniamy za pomocą widelca. Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie, żeby później lepiej obierało się je ze skorupki. Ugotowane jajka studzimy i obieramy ze skorupki, a następnie jeszcze przemywamy wodą, żeby nigdzie przypadkiem nie została skorupka. Obrane jajka trzemy na tarce o małych oczkach. Ogórki kiszone kroimy na bardzo drobną kosteczkę. Szczypiorek myjemy, bardzo drobno siekamy. Wszystkie te składniki bardzo dokładnie łączymy ze sobą. Do tych składników dodajemy majonez, a później pastę doprawiamy jeszcze do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i bardzo dobrze mieszamy. Pasą smarujemy kanapki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Lubię domowe pasty.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    aj też tak lubię do kanapki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !