Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z farszem extra

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 litr
mąka ok. 1 kg
jajko 2 sztuki
mięso od szynki 0,5 kg
kapusta kiszona 1 kg
cebula 2 sztuki
sól, pieprz do smaku
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka
tymianek 1 łyżka
boczek 0,5 surowy
grzyby 30 dkg
słonina 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z farszem extra

Boczek i mięso od szynki gotujemy do miękkości, kapustę płuczemy i zagotowujemy z grzybami potem odcedzamy. wszystkie składniki mielimy w maszynce do mięsa. Słoninę kroimy w kosteczkę na skwarki cebulę w drobne piórka (lub w kostkę jak kto woli). W międzyczasie robimy ciasto naleśnikowe z mąki , mleka jajek i szczypty soli oraz ziół i smażymy naleśniki. Kiedy naleśniki będą już gotowe, na patelnie wkładamy słoninkę i stapiamy ja na skwarki pod koniec dodajemy cebulkę żeby się ładnie podsmażyła, do tak przygotowanej bazy dajemy zmielony farsz i razem jeszcze zasmażamy. Na każdy naleśnik nakładamy po 2 łyżki farszu i zwijamy w rulonik. Przed podaniem obsmażamy na patelni z odrobiną oleju. Naleśniki można podawać z ketchupem lub sosem \"amerykańskim\" (majonez i musztarda 1:1 z drobno posiekaną cebulką)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 27.02.2012 09:00
pychota
Mysiunia 23.10.2010 12:35
bardzo fajne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak