Sposób przygotowania

Boczek i mięso od szynki gotujemy do miękkości, kapustę płuczemy i zagotowujemy z grzybami potem odcedzamy. wszystkie składniki mielimy w maszynce do mięsa. Słoninę kroimy w kosteczkę na skwarki cebulę w drobne piórka (lub w kostkę jak kto woli). W międzyczasie robimy ciasto naleśnikowe z mąki , mleka jajek i szczypty soli oraz ziół i smażymy naleśniki. Kiedy naleśniki będą już gotowe, na patelnie wkładamy słoninkę i stapiamy ja na skwarki pod koniec dodajemy cebulkę żeby się ładnie podsmażyła, do tak przygotowanej bazy dajemy zmielony farsz i razem jeszcze zasmażamy. Na każdy naleśnik nakładamy po 2 łyżki farszu i zwijamy w rulonik. Przed podaniem obsmażamy na patelni z odrobiną oleju. Naleśniki można podawać z ketchupem lub sosem \"amerykańskim\" (majonez i musztarda 1:1 z drobno posiekaną cebulką)

Komentarze

  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    bardzo fajne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !