Sposób przygotowania

pierś umyć w zimnej wodzie osuszyć i włożyć do dużej torebki do mrożonek dodać olej sok z cytryny oraz przyprawy i włożyć na noc do lodówki wyjąć osuszyć i naciąć tak aby powstał duży plaster posypać pieprzem i solą pory umyć przeciąć wzdłuż na pół i zalać osolonym wrzątkiem na 3 minuty osuszyć i wraz z plastrami szynki i posikanymi orzechami ułożyć na mięsie mięso ściśle zrolować i związać nitką ułożyć w brytfannie wysmarowanej tłuszczem i piec w temp 200 C około półtorej godziny od czasu do czasu obrócić i podlać marynatą mięso przed pokrojeniem zawinąć na 10 minut w folię aluminiową.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !