Sposób przygotowania

NA rozpuszczonym maśle duszę szpinak. Po kilku minutach dodaję posiekany czosnek oraz przyprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Odstawiam do ostudzenia. Jajka rozbijam i oddzielam żółtka od białka. Żółtka dodaję do szpinaku, a białka ubijam na pianę. Również dodaję do szpinaku. Delikatnie mieszam wsypując stopniowo mąkę pszenną. Masę szpinakową przelewam na blachę. Piekę około 17 minut w temperaturze 190st. Gdy placek szpinakowym ostygnie smaruje go serkiem twarogowym z czosnkiem niedźwiedzim, a na masę serową układam plastry łososia. Całość zwijam formując roladę (najlepiej zwijać w foli spożywczej). Taką roladę odstawiam do lodówki na kilka godzin dla zachowania kształtu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    świetny przepis! spróbuję zrobić
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    doskonałe :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    rewelacyjna!
  • 3
    original
    Opublikowano

    kate.500

    robie bardzo podobna
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    pysznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    wygląda rewelacyjnie taka kolorowa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    wygląda pięknie
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    świetna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    oryginalne :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    wspaniała rolada
  • 0
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Wygląda bardzo smacznie :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !