Sposób przygotowania

Rybę umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. Rybę pokroić na mniejsze kawałki. jajko roztrzepać,. na patelni rozgrzać olej. Panierować rybę w jajku i mące. Smażyć z obydwu stron. Marchew, pietruszkę i seler obrać, umyć i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać ponownie olej, zeszklić cebulę, dodać warzywa liść laurowy i ziele angielskie. Podlać wodą i dusić do miękkości warzyw. Dodać koncentrat, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Chwilę razem dusić. Przygotowanymi warzywami przekładać rybę tak, by na wierzchu były warzywa.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    pyszna rybka zawsze chętnie ją zjadam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    lubię ryby sam często łowie
  • 0
    original
    Opublikowano

    matesko

    smaczne danie
  • 4
    original
    Opublikowano

    Pyszota

    pięknie przystrojona
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Pusia

    bardzo apetyczne
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    fajny! napewno wyprobuje.
  • 0
    original
    Opublikowano

    MC_S

    Ryba po grecku jest fenomenalna, uwielbiam. :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    lara

    pyszna klasyka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    smaczne danie
  • 0
    dsc_1104
    Opublikowano

    Aleksandra/Olcia

    uwielbiam :*
  • 0
    dwsz-328
    Opublikowano

    marta19

    ładnie udekorowana
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    moja ulubiona ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !