Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 40-50 dag
jajko 1-2 sztuki
mąka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
sos
marchew 5 sztuk
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
cebula 3 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
olej do smażenia
koncentrat pomidorowy wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Rybę umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. Rybę pokroić na mniejsze kawałki. jajko roztrzepać,. na patelni rozgrzać olej. Panierować rybę w jajku i mące. Smażyć z obydwu stron. Marchew, pietruszkę i seler obrać, umyć i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać ponownie olej, zeszklić cebulę, dodać warzywa liść laurowy i ziele angielskie. Podlać wodą i dusić do miękkości warzyw. Dodać koncentrat, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Chwilę razem dusić. Przygotowanymi warzywami przekładać rybę tak, by na wierzchu były warzywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 20.01.2014 13:38
moja ulubiona ;)
marta19 17.01.2014 23:30
ładnie udekorowana
Aleksandra/Olcia 14.12.2013 21:08
uwielbiam :*
usmiech 15.11.2013 11:26
smaczne danie
lara 06.09.2013 15:39
pyszna klasyka
MC_S 16.07.2013 13:11
Ryba po grecku jest fenomenalna, uwielbiam. :)
mela25 06.06.2013 23:39
fajny! napewno wyprobuje.
Pusia 22.05.2013 17:15
bardzo apetyczne
Pyszota 14.03.2013 14:09
pięknie przystrojona
matesko 11.03.2013 12:09
smaczne danie
artur7 03.03.2013 21:21
lubię ryby sam często łowie
Kuchareczka2 28.02.2013 10:31
pyszna rybka zawsze chętnie ją zjadam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak