Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z sosem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 i 1/2 szklanki
woda 1/2 szklanki
jajko 2 sztuki
mąka ok. 2 szklanki
sól do smaku
olej do smażenia
Na sos:
mięso mielone 40-50 dag
cebula 1 sztuka
pieczarki 15 sztuk
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
ziele angielskie
pieprz do smaku
olej do smażenia
cebula 2 sztuki
olej do smażenia
grzyby suszone 1/2 szklanki
kapusta kiszona 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z sosem

Przygotować farsz: Kapustę odcisnąć, zalać wodą, odstawić do gotowania. Grzyby opłukać, zalać niewielką ilością wody, postawić do gotowania. Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną cebulę, obsmażyć. Przełożyć na patelnię obgotowaną kapustę, zalać wodą z moczenia grzybków i pokrojone grzybki. Posolić i dusić do miękkości. Przygotować sos. Na patelni rozgrzać olej, dodać rozdrobnione mięso i lekko przesmażyć. Dodać pokrojoną cebulę, obrane i pokrojone pieczarki. Wszystko rasem przesmażyć. Podlać wodą albo bulionem, dodać ziele angielskie, posolić. Dodać koncentrat pomidorowy. Wszystko razem zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotować naleśniki. Z mąki, jajek, wody i mleka przygotować ciasto naleśnikowe. Smażyć naleśniki na natłuszczonej patelni. Na ugotowane naleśniki nakładać przygotowany kapuściany farsz. Polać mięsno pieczarkowym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Halina14 10.05.2013 10:16
dosyc pracowity obiad musi byc pyszny
as28 02.05.2013 16:57
mniam mnima
AURELKA 16.04.2013 20:39
pyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak