Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Porzeczki pod pierzynką.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka porzeczkowa 1 szt
czerwone porzeczki mrożone 1 szklanka
jogurt naturalny 9 łyżeczek
kiwi 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Porzeczki pod pierzynką.

Galaretkę o smaku czarnej porzeczki rozpuściłam w 1 szklance wrzątku, dobrze rozmieszałam.Odłożyłam kilka mrożonych porzeczek a resztę wrzuciłam do gorącej galaretki, co chwilę zamieszałam.Galaretka w ten sposób błyskawicznie ostygła. Do 3 pucharków rozłożyłam porzeczki wraz z galaretką.Łyżeczką robiłam kleksy z jogurtu naturalnego na powierzchni.Delikatnie się zatapiały,ale całkowicie nie pokryły się galaretką.Utworzyły małe puchate pierzynki .Posypałam je odłożonymi wcześniej porzeczkami i wstawiłam do lodówki do całkowitego stężenia.Udekorowałam paskami kiwi i delektowaliśmy się tym lekko kwaskowym deserem tęskniąc do lata.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 16.08.2012 21:27
pyszny deserek
Magdalena/Madija 28.06.2012 19:51
muszą wypróbować
maciek7 27.02.2012 19:51
super
BernadettaP 25.02.2012 10:32
Bardzo apetyczny i na pewno smaczny deserek :)
Wacław 25.02.2012 09:33
pyszny i apetyczny deser !
Patrycja33 10.02.2012 11:23
zachęcająco wygląda
ben-ka 07.02.2012 15:18
piękny i pyszny deserek.
misia53 05.02.2012 11:46
ach, tego mi brakuje
IZABELA29 05.02.2012 10:06
pyszny deserek
caralajna 04.02.2012 22:18
bardzo efektownie :)
katarzynka455 04.02.2012 10:13
Szybko smacznie i kolorowo. Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak