Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorówka ze świderkami na gęsinie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja gęsiny rosołowa 0,5 kg
marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
mały seler 1 sztuka
makaron świderki 20-30 dkg
przecier pomidorowy 4-6 łyzek
śmietana 6-8 łyżek
sól
lubczyk 1 mały pęczek
natka pietruszki 1 mały pęczek
por 1 mały pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorówka ze świderkami na gęsinie

oczyszczone mięso wkładamy do garnka z wodą i dodatkiem przypraw(ziół). Po godzinie wkładamy włoszczyznę i zieleninę związaną nitką. Gotujemy aż mięso i włoszczyzna zmiękną. Odławiamy zieleninę. odlewamy kilka łyżek rosołu i kiedy ostygnie mieszamy z przecierem i śmietana po czym wlewamy do rosołu i mieszamy. zagotowujemy chwilkę. W międzyczasie gotujemy makaron świderki wg przepisu na opakowaniu. Na talerze nakładamy ugotowany makaron i wlewamy zupę pomidorową

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak