Sposób przygotowania

Wybrać jak największe liście szałwii wraz z szypułkami. Wymieszać make z proszkiem i szczypta soli. Dodać piwo dobrze schłodzone. Konsystencja powinna przypominać te na naleśniki. Zanurzać szałwię w cieście trzymając za szypułkę i wrzucać na gorący olej. Po usmażeniu wykładać na ręcznik papierowy.
Doskonałe jako przystawka do obiadu.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    naprawde? ojej pierwsze slysze
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    rewelacja! ciekawa jestem smaku:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy pomysł
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    pomysłowe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    muszę spróbować
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    malcik111

    piewrszy raz coś takiego na oczy widzę
  • 2
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    ciekawy przepis, nie jadłam nigdy takiego dania
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    bardzo ciekawy przepis
  • 4
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    dla mnie nowość:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    To mnie zaskoczyłaś!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawy przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    erym

    a skad ja mozna wziasc?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !