Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki bez zawijania

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
kapusta 1/2 szt.
ryż 1 torebka
jajko 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat
sos pomidorowy 1 puszka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki bez zawijania

Kapustę cienko poszatkować, posolić i odstawić na 30min. Wymieszać ze sobą kapustę, mięso oraz ugotowany ryż. Dodać jajka. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Z masy uformować około 12 gołąbków, następnie obtoczyć je w bułce. Na patelni rozgrzać oliwę. Smażyć na niej partiami gołąbki na małym ogniu z każdej strony przez około 3-5 minut, aby nabrały ładnego, złocistego koloru. Następnie przełożyć do garka, wlać sos pomidorowy i dusić 30min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 04.02.2012 04:58
tez takie ronie
sylwia / sytofala 04.02.2012 00:34
robię czasem takie ekspresowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak