Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielona cielęcina z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 25 dag
cebula 1 szt
oliwa 2 łyżki
masło 2 łyżki
pomidory 2-3 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
cukinia 1 szt
cielęcina 1/2 mielona
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielona cielęcina z warzywami

Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć pokrojoną w kostkę obraną i pokrojoną w kostkę dynię i cukinię, przyprawić solą i pieprzem. Na drugiej patelni zeszklić na oliwie posiekaną cebulę, dodać mięso i smażyć aż nabierze jasno brązowego koloru. Następnie wlać 1/2 szkl wody, dodać koncentrat pomidorowy, zioła prowansalskie, sól, pieprz, cukier i pokrojone w kostkę obrane ze skórki pomidory. Dusić pod przykryciem kilka minut. Połączyć z dynią i cukinią, wymieszać, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 06.08.2013 21:33
Lubię takie dania.
MAR3STA 16.02.2012 17:23
świetna
Motorek 12.02.2012 00:16
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak