Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty i pomidorów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 20 dag
pomarańcza 2 szt
pomidory 3 szt
jabłko 1 szt
sok z limonki 2 łyżki
majonez 2-3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ogórek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty i pomidorów

Kapustę drobno poszatkować, sparzyć wrzącą wodą, odcisnąć. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć nasiona, pokroić w dużą kostkę. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z limonki. Pomarańcze obrać, podzielić na cząstki i pokroić w dużą kostkę. Ogórek umyć i pokroić w cienkie plasterki. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, połączyć z majonezem, przyprawić do smaku, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 25.05.2013 20:16
fajen połączenie
mirosława4 28.03.2012 12:14
smaczna
Rogalik 15.02.2012 21:35
smaczna
irenka 10.02.2012 21:27
super,uwielbiam surówki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak